Slimme bureaustoel monitort zitgedrag

De slimme bureaustoel Axia® Smart Chair leert u beter te zitten! Goed zitten op een goede ergonomische kantoorstoel gaat alleen niet altijd vanzelf. Ten eerste is een goede zitinstructie en kennis van je bureaustoel onontbeerlijk. Ten tweede is bewust zitten van groot belang. Zit u wel goed?

Deze slimme bureaustoel geeft Feedback op uw zitgedrag

De slimme bureaustoel monitort het zitgedrag van de gebruiker en geeft daar feedback op. Sensoren in de zitkussens registreren het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de stoel hem daarvan bewust. Een trilsignaal in het zitkussen geeft aan wanneer hij te lang een belastende houding aanneemt. Deze feedback draagt bij aan de bewustwording van de gebruiker over zijn zitgedrag.  Uiteindelijk gaat de gebruiker daardoor fitter naar huis.

Van het Smart label aan de zitting kan de gebruiker aflezen hoe zijn huidige zitgedrag is of hoe het zitgedrag het afgelopen uur was. Via de Axia Smart Insight software of Axia Smart Cloud kunnen de gegevens over langere periode per stoel worden uitgelezen. Met de verzamelde informatie kunnen praktische adviezen aan de gebruiker worden gegeven. Dat opent een wereld aan mogelijkheden, zowel voor gebruikers als facilitair managers.