Slimme technologie

Slimme technologie

Steeds meer mensen doen zittend werk. Maar het menselijk lichaam is er niet op berekend om langdurig te zitten. Laat staan om langdurig “verkeerd” te zitten. Goede ondersteuning is dus belangrijk. De meeste mensen besteden daar te weinig aandacht aan. Ze realiseren zich niet of onvoldoende dat gezondheid en een goede zithouding alles met elkaar te maken hebben. Door slimme technologie toe te passen in onze Axia bureaustoelen willen we de gebruiker bewust maken van zijn zithouding en de hoeveelheid tijd dat hij zittend doorbrengt.

Creëer bewustzijn

Een kaartje versturen, kleding kopen, een afspraak maken, overleggen met collega’s. U hoeft niet meer uit uw stoel te komen. En dat terwijl beweging ons juist gezond houdt. Door gebrek aan beweging verzwakken spieren, pezen en gewrichten en is de kans op lichamelijke klachten groter. Medewerkers bewust maken van hun zithouding en van de gevolgen die een verkeerde houding voor ze heeft. Zie hier de missie van BMA Ergonomics. Wetenschappelijk onderzoek van de TU Delft heeft duidelijk aangetoond dat (continue) feedback over iemands zitgedrag leidt tot beter zitten. Dit is bevestigd door studies met eindgebruikers bij klanten van BMA.

De Axia Smart Active

Elke gebruiker is uniek. En daar past een unieke Axia Smart Active bureaustoel bij. De bijbehorende ‘Axia Smart Active App’ geeft advies op maat over het verbeteren van je werkstijl. Installeerde de gratis app op je smartphone en koppel deze met het unieke signaal van jouw stoel.

Door je eigen zitprofiel in te stellen, ontvang je persoonlijke feedback van de Axia Smart Active App. Overzichtelijke zitstatistieken stimuleren je om het beste uit je werkdag te halen. De app geeft je ook leuke en praktische adviezen voor een actievere werkstijl. Net zolang tot je een 5-star seater bent. Je hebt dan geen feedback van de Axia Smart Active stoel en app meer nodig voor gezond zitgedrag.

Uw persoonlijke coach

De slimme technologie in de Axia Smart Chair monitort het zitgedrag van de gebruiker en geeft daar feedback op. Sensoren in de zitkussens registreren het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de stoel hem daarvan bewust. Een trilsignaal geeft aan wanneer hij te lang een belastende houding aanneemt. Deze feedback draagt bij aan de bewustwording van de gebruiker over zijn zitgedrag. Uiteindelijk gaat de gebruiker daardoor fitter naar huis.

Het Smart label

Van het Smart label aan de zitting kan de gebruiker aflezen hoe zijn zitgedrag het afgelopen uur was. Ook kan hij, door een tweede keer op de knop te drukken, zien wat zijn huidige zithouding is. De Smart Chair registreert namelijk 7 verschillende zithoudingen en berekent hieruit automatisch een zitscore van 1 (=slecht) tot 5 (=goed). De slimme technologie in de Axia Smart Chair is zoals gezegd als een persoonlijke coach! Hij traint de gebruiker naar beter zitgedrag wat zal leiden tot fittere  medewerkers en minder ziekteverzuim door lichamelijke klachten als rugklachten, nekklachten of schouderklachten.

Slimme technologie van Axia Smart Chair