Duurzaamheid

Duurzaamheid

Ergonomie en duurzaamheid gaan hand in hand

De begrippen ergonomie en duurzaamheid zitten BMA Ergonomics in de genen. Wij zijn erin geslaagd die twee naadloos te integreren. De Axia bureaustoel is niet alleen een ergonomische maar ook een duurzame stoel. Al bij de ontwikkeling is veel aandacht voor de keuze van duurzame materialen en betrouwbare, integere toeleveranciers.

Ook is de Axia zo ontworpen dat we aan het einde van de levensduur de materialen eenvoudig kunnen scheiden en verantwoord kunnen verwerken. Ontwikkeling en assemblage vinden plaats in Nederland, midden in het afzetgebied. Zo kunnen we flexibel en efficiënt inspelen op de vraag van onze klant.

Niet alleen de productie van de Axia stoelen is duurzaam, ook de zorg voor onze medewerkers. Zij zijn immers doorslaggevend als het gaat om een duurzame en succesvolle bedrijfsvoering. Dankzij deze duurzame basis is BMA in staat een aantal circulaire oplossingen te bieden. Oplossingen die zijn gericht op het sluiten van de kringloop. Zij garanderen niet alleen een gezonde en productieve werkomgeving, maar ook een duurzame.

Duurzaamheid bij BMA

Dé circulaire bureaustoel

De Axia bureaustoel is speciaal ontwikkeld om rug, nek en armen optimaal te ondersteunen tijdens beeldschermwerk. Dankzij deze ergonomische stoel werken mensen gezonder, geconcentreerder en zijn ze productiever.

Uiteraard is de Axia ook een circulaire bureaustoel. De stoel is vervaardigd van hoogwaardige, duurzame materialen. En dankzij het ontwerpprincipe Design for Disassembly kan BMA teruggenomen, afgedankte stoelen efficiënt demonteren en veel onderdelen recyclen. Niet voor niets bestaan de nieuwe halffabricaten van een Axia bureaustoel voor een groot deel uit gerecyclede materialen.

Op basis van dit zorgvuldige ontwikkelproces heeft de Axia het Cradle-to-Cradle certificaat ontvangen. Daarnaast is BMA ISO 14001 gecertificeerd. Een prachtige erkenning voor een gezond, mooi en schoon product dat op een verantwoorde manier wordt geproduceerd.

Al tijdens de ontwerpfase van de Axia bureaustoel wordt nagedacht over het sluiten van de kringloop. Die bestaat uit drie verschillende fasen:

Ontwikkeling en productie

Meer dan 90% van de milieubelasting van een bureaustoel is te herleiden naar de productie van de onderdelen en de grondstoffen die daarvoor worden gebruikt. Daarom is er veel aandacht voor materiaalkeuze en leveranciersselectie. De Axia is opgebouwd uit zuivere en gezonde materialen die goed te recyclen zijn. De productie van de onderdelen vindt vooral plaats in West-Europa, in fabrieken waar aandacht is voor mens en milieu.

Gebruik

Hoewel de milieubelasting tijdens het gebruik gering is, valt hier veel winst te behalen. BMA draagt immers bij aan een betere zithouding. Dankzij de modulaire opbouw en het gepatenteerde bewegingsmechaniek van de Axia zit iedereen comfortabel en gezond. Hierdoor verbetert het welzijn en de productiviteit van werknemers.

Second Life en revitalisatie

Stoelen afdanken doen we al lang niet meer. BMA geeft stoelen een tweede leven. Door de gegarandeerde restwaarde komen veel stoelen na de economische levensduur terug in de fabriek in Zwolle. Hier worden ze technisch nagekeken en gereinigd. Defecte onderdelen worden vervangen en de stoel wordt standaard van een nieuwe kussenset voorzien. Zo krijgen de stoelen een tweede leven als volwaardige, ergonomische bureaustoel met garantie. Onderdelen die niet meer bruikbaar zijn, gaan terug naar de leverancier waar ze worden gerecycled en verwerkt tot grondstof voor nieuwe onderdelen.

 

Axia Revitalisatie

Axia CO2-emissie en samenstelling

Axia CO2-emissie per bureaustoel

Bij de productie, het gebruik en het terugbrengen in de kringloop van een Axia bureaustoel komt het equivalent van ongeveer 100 kg CO2 vrij. Deze emissie is als volgt verdeeld:

Axia CO2-emissie per bureaustoel

Duurzaamheid: Samenstellingsetiket

Overige circulaire producten en oplossingen op maat

U kunt dus kiezen uit verschillende circulaire producten, maar BMA heeft nog meer mogelijkheden om uw bureaustoelen optimaal in te zetten. U kunt bijvoorbeeld de kussens op locatie laten reinigen of nieuwe kussens laten monteren. Preventief onderhoud is ook een van de opties. Hiermee kunt u uw garantietermijn verlengen. Neem contact op met onze afdeling customer service voor meer informatie en advies op maat.