Smart Active App genomineerd Dutch Interactive Awards

Op 19 januari startte de inschrijving voor de Dutch Interactive Awards (DIA), de prijzen voor het allerbeste interactieve werk van het afgelopen jaar. De inschrijving is inmiddels gesloten en de nominaties zijn bekend. BMA Ergonomics maakt met de Axia Smart Active bureaustoel en bijbehorende smartphone App kans op deze prestigieuze Award. De uitreiking vindt plaats op donderdag 26 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De DIA zijn onderdeel van Startup Fest Europe. Met deze zevende editie is het dé awardshow voor de interactieve branche. Voor dit jaar zijn bijna 300 (in totaal 296) zeer gevarieerde en inspirerende cases aangemeld. Deze zijn beoordeeld op concept, design en UX, resultaat en interactiviteit. Het resultaat is 69 nominaties voor dertien categorieën.

“BMA Ergonomics zet zich al decennialang in voor het verbeteren van de zithouding op het werk. Sterker nog: dat is onze missie”.

Mensen realiseren zich niet of onvoldoende dat gezondheid en voldoende beweging gedurende de dag alles met elkaar te maken hebben. In 2005 heeft BMA Ergnomics als eerste een slimme bureaustoel ontwikkeld en op de markt gebracht, de Axia Smart Chair. Een innovatief zitconcept waarin ergonomie, duurzaamheid en slimme technologie samenkomt. Deze slimme bureaustoel monitort het zitgedrag van de gebruiker en geeft daar feedback op. Sensoren in de kussens registreren het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de stoel hem daarvan bewust. Een trilsignaal in het zitkussen geeft aan wanneer hij te lang een belastende houding aanneemt. Deze feedback draagt bij aan de bewustwording van de gebruiker over zijn zitgedrag. Uiteindelijk gaat de gebruiker daardoor fitter naar huis.

Het winnen van de RedDot Award, IF Award én FIRA Ergonomics Excellence Award zijn een stimulans voor de volgende stap: van de Axia Smart Chair naar het Axia Smart Active concept. De eerste Connected Chair in de wereld! Hiermee wil BMA Ergonomics een nieuwe innovatie lanceren waarbij de stoel connected is met een persoonlijke App om een gezondere zithouding en actievere werkstijl te stimuleren.

We houden je op de hoogte over de ontwikkelingen omtrent de Dutch Interactive Awards. Kijk in de tussentijd even naar het filmpje hieronder om te zien wat de Axia Smart Active voor je doet.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.