Beschikbare werkplekken inzichtelijk met slimme technologie van BMA

Geen tijd meer kwijt zijn aan het langslopen van lokalen, kantines of studiezalen om een vrije werkplek te vinden. De komende maanden hebben studenten aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) live inzicht in de beschikbaarheid van werkplekken. Samen met Blinq Systems is BMA Ergonomics namelijk een pilot gestart. Het doel is om met deze gegevens ruimtes efficiënter in te richten en daarmee de studenttevredenheid te verhogen.

Blinq Systems

Blinq Systems zet zich in om eindgebruikers, met het programma Mapiq, inzicht te geven in wat er zich afspeelt binnen een gebouw en laat dit alles zien in een 3D map. Voor deze pilot betekent het dat voor studenten direct live zichtbaar is waar werkplekken beschikbaar zijn. En dit zonder eerst in te loggen.

BMA sensoren

Bij BMA passen we al een aantal jaren slimme technologie toe in onze bureaustoelen. Zo registreren sensoren in de kussens het zitgedrag. Zit een gebruiker verkeerd, dan maakt de Axia Smart Chair hem daarvan bewust door het geven van directe feedback. Zitgegevens van Axia Smart Chairs kunnen vervolgens worden verzameld in een cloud. Niet alleen waardevolle informatie voor bijvoorbeeld arbo-deskundigen maar bijvoorbeeld ook voor facilitair managers. Want naast het registreren van zitgedrag kan ook de bezettingsgraad in kaart gebracht worden. En voor dit laatste hebben wij zelfs sensoren die bij alle bureaustoelen en vergaderstoelen, ongeacht merk of type, toegepast kunnen worden. Deze zijn dan ook ingezet bij deze pilot.

Gecombineerde technologie

Het is de eerste keer dat dit soort techniek in een studentenomgeving wordt toegepast. Maar met behulp van onze sensoren en het programma Mapiq hebben we dan ook alle ingrediënten samen om deze pilot succesvol te laten verlopen. De resultaten van dit onderzoek zijn voor BMA van waardevolle betekenis en dragen bij aan de doorontwikkeling van de producten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.