‘Nieuw’ (circulair) kantoor Alliander – mét Axia bureaustoelen!

Energienetwerkbedrijf Alliander heeft 9 maart haar geheel gerenoveerde hoofdkantoor in Arnhem geopend. Als circulair partner en leverancier van Alliander, wensen wij hen veel werk- en zitplezier in hun nieuwe kantoor!

Bijna de hele renovatie van het hoofdkantoor was circulair. 95% van de materialen die uit het oude gebouw zijn gehaald, zijn opnieuw – in het vernieuwde Bellevue of elders – gebruikt. Grappig detail is trouwens dat het hoofdkantoor van Alliander, netbeheerder van o.a. gas en elektriciteit, zelf géén aansluiting op het aardgasnet heeft. Voor de verwarming van het gebouw wordt alleen nog gebruik gemaakt van aardwarmte en -koude. In de zomer wordt er warmte opgeslagen, die in de winter weer wordt gebruikt voor verwarming van het gebouw. En andersom. Daarnaast staat er een energiebuffer, waarin energie wordt opgeslagen. Zo wordt bijvoorbeeld een tijdelijk overschot aan zonne-energie van de zonnepanelen omgezet in warmte of koude. Die dan op een later moment gebruikt kan worden.

Alliander circulaire hoofdkantoor Bellevue in Arnhem voorzien van ruim 600 gerevitaliseerde Axia bureaustoelen

Nieuwe circulaire inkoopconcepten

Niet alleen bij de verbouwing, maar ook bij de inrichting en dagelijkse werkzaamheden speelt circulariteit een belangrijke rol. Alliander is niet voor niets koploper op het gebied van MVO. Door nieuwe inkoopconcepten, zoals ‘van bezit naar gebruik’, wil Alliander minimaal 71% van haar uitgaven op een maatschappelijk verantwoorde manier doen. Een uitdaging die zij samen met hun leveranciers, waaronder Philips (‘light as a service’) en BMA Ergonomics (‘zitten als een service’), aangaan. Wij doen als mede-MVO-koploper graag mee!

Bij een circulair kantoor horen circulaire bureaustoelen. Ruim 600 Axia bureaustoelen werden door ons teruggekocht en voor het nieuwe Alliander kantoor gerevitaliseerd en voorzien van nieuwe kussens (de oude worden uiteraard duurzaam gerecycled). De bureaustoelen, die voorheen eigendom waren van Alliander, worden nu door hen ‘geleaset’. Zij betalen niet langer voor het bezit, maar enkel voor het gebruik van de Axia bureaustoelen. Axia Smart Use noemen wij dat. Wél het gemak, maar het eigendom – en daarmee de verantwoordelijkheid voor levering, garantie en terugname – van de Axia bureaustoelen blijft bij BMA. Ook de bureaustoelen uit het oude kantoor zijn daarmee dus hergebruikt.

Ons BMA Center HOLLANDinrichters verzorgt tenslotte zitinstructies aan medewerkers op kantoor. Hierdoor kunnen zij optimaal gebruik maken van hun BMA Axia bureaustoel en is ergonomisch zitcomfort daarmee gegarandeerd.


Meer weten?


Een Axia bureaustoel is zo gemaakt, dat versleten of defecte onderdelen makkelijk verwisseld kunnen worden. Koppel daar onze levensduur verlengende services als revitalisatie aan en de stoelen kunnen tot wel 20 jaar mee! (Oók goed voor de portemonnee.) Benieuwd of wij ook samen met u tot een passende Green Deal circulair inkopen kunnen komen? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.