De kringloop sluiten

Stoelen die langer meegaan

De meeste bureaustoelen worden na gemiddeld tien jaar afgedankt. Veel onderdelen gaan echter veel langer mee. De Axia bureaustoelen kunnen na jaren intensief gebruik, door ons worden gerevitaliseerd. De stoelen krijgen op locatie een onderhoudsbeurt en waar nodig worden onderdelen vervangen. Uiteindelijk is de bureaustoel als nieuw en is weer klaar voor vele jaren trouwe dienst. Uiteraard levert dit een groot milieuvoordeel op. De CO2-uitstoot in de gebruiksfase is immers 0%

Verhuur

BMA verhuurt ook stoelen. Voor klanten die niet kunnen of willen investeren in de aankoop van bureaustoelen. Het is een uiterst flexibele oplossing. De klant huurt wat hij wenst, wanneer hij dat wenst. En hij weet precies hoeveel hij de komende maanden of jaren moet betalen. Naast regelmatige persoonlijke zitinstructies, bestaat het huurcontract ook uit technisch onderhoud en reiniging.

Design for Disassembly

Dankzij het ontwerpprincipe Design for Disassembly kan BMA teruggenomen, afgedankte stoelen efficiënt demonteren en veel onderdelen opnieuw gebruiken. Alle stoelen die retour komen, worden op dezelfde wijze gedemonteerd als ze gemonteerd werden. Dit gebeurt op een speciaal daarvoor ontworpen en ingerichte demontage-afdeling. De disassembly opties worden hieronder toegelicht.

De kringloop sluiten

BMA koopt gebruikte stoelen terug van de klant. De onderdelen worden hergebruikt in nieuwe stoelen of gaan terug naar de leverancier om te worden verwerkt tot nieuwe onderdelen. De armleggers en het onderstel worden waar mogelijk volledig hergebruikt. Door gebruikt materiaal toe te leveren en nieuwe onderdelen met een hoog percentage recyclaat af te nemen, is BMA de spil in een gesloten materiaalkringloop. Op deze manier geven wij concreet invulling aan ons duurzaamheidsbeleid. En sluiten we de kringloop van de materialen.

bekijk het BMA duurzaamheidsverslag 2013

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.