9 nov – Dag van de Uitvinders: beter zitten door Smart Technologie

9 november is het de Dag van de Uitvinders. Op deze dag worden grote en/of vergeten uitvinders herdacht. En worden mensen aangemoedigd ideeën na te streven om dingen te verbeteren. In het geval van BMA Ergonomics: “het verbeteren van de zithouding op het werk”. Onze missie.

Bij de innovatieve Axia Smart Chair en Axia Smart Active staan ‘bewust beter zitten’ en ‘fitter naar huis’ centraal. Beide ergonomische, duurzame Axia 2.0 bureaustoelen zijn uitgevoerd met slimme (smart) technologie. Wetenschappelijk onderzoek van de TU Delft toont namelijk aan dat feedback op het zitgedrag leidt tot bewuster én beter zitten. Door jezelf een actieve werkstijl aan te leren haal je het beste uit jezelf. En ga je aan het einde van de werkdag weer fit naar huis!

De Axia Smart Chair monitort de zithouding van de gebruiker en geeft daar feedback op. Zit een gebruiker te lang in een belastende houding, dan maakt de stoel hem daarvan bewust met een trilsignaal. Op het label aan de zijkant van de zitting is daarnaast de zithouding – actueel of van het afgelopen uur – af te lezen. De Axia Smart Active monitort de zitduur van de gebruiker. Wanneer je te lang op je stoel zit, gaat deze trillen. De bijbehorende gratis Zitcoach App geeft daarnaast persoonlijke tips over een actieve werkstijl en gezonder werken. Gezond werken bestaat naast een goede stoel en werkplek óók uit regelmatig bewegen. Bijvoorbeeld door even koffie te halen, een blokje om in de lunchpauze of staand te telefoneren. De Smart Active App is in 2016 genomineerd voor de Dutch Interactive Awards (DIA).

Meer weten over Smart Technologie? Of zelf slim(mer) zitten op een teststoel? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.