Axia 2.0 bureaustoel op reizende duurzaamheidstentoonstelling

Stel je voor dat een compleet gebouw – het beton, hout, staal en alle producten erin zoals stoelen, computers en verlichting – is ontworpen om volledig herbruikbaar en recyclebaar te zijn. Dat een kantoor kan worden omgevormd tot een nieuw appartementencomplex. Of andersom. De Reversible Experience Modules (REMs) laten zien hoe gebouwen op basis van circulariteit en Cradle-to-Cradle kunnen worden omgevormd van sloopkosten en verplichtingen naar de materiaalbanken van de toekomst. Met een rondreizende tentoonstelling van meer dan 70 producten en systemen, die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn en zijn ontworpen voor hergebruik, terugwinning en recycling, is er gelegenheid genoeg voor de bezoekers om zichzelf onder te dompelen in de belevenis van reversibel bouwen. Onder deze producten ook de circulaire en C2C-gecertificeerde BMA Axia 2.2 bureaustoel.

 

Reversible Experience Modules (REMs): Bouwen zoals de natuur doet

De Reversible Experience Modules expo is Europa’s grootste verzameling producten die geschikt zijn voor reversibel of circulair bouwen. De producten en systemen vormen een levensechte, interactieve woon- en werkomgeving en worden tentoongesteld in combinatie met hun materiaalpaspoorten in de BAMB Materials Passports database. In deze database, die o.a. toegankelijk is via smartphone, wordt informatie verstrekt over het circulaire potentieel van producten, systemen en gebouwen. En wordt beschreven wat elk producten is, waar ze vandaan komen en wat ze kunnen worden. Het materiaalpaspoort onthult daarmee als het ware de potentie van een product in een circulaire economie. De REMs zijn EPEA’s pilot over circulair bouwen binnen het Horizon 2020 consortium Buildings As Material Banks (BAMB). Op elke locatie vinden presentaties, workshops en trainingen plaats over materiaalpaspoorten, circulariteit en omkeerbaar gebouwontwerp. Voor een preview, verslagen over eerdere exposities en het reisschema, ga naar www.epea.nl/rems.

EPEA Reversible Experience Modules (REMs) Buildings as Material Banks (BAMB) expo Building Holland 17 t/m 19 april 2018 RAI Amsterdam

Building Holland, 17 t/m 19 april – Amsterdam RAI

Het heeft even geduurd, maar de bouw- en vastgoedsector lijkt eindelijk los te gaan met circulaire realisaties: het donorskelet, grondstoffenpaspoorten, product as a service en circulair inkopen doordringen de markt. Met het thema Circulair Bouwen gaat Building Holland van 17 tot en met 19 april in de RAI Amsterdam verder in op deze actuele onderwerpen die de sector veranderen. Bent u een architect, producent, ontwerper, consument of gewoon enthousiast over reversibel bouwen? Kom de REMs / BAMB expo dan bezoeken tijdens Building Holland in hal 11 van de RAI en neem deel aan één van de rondleidingen. Bezoek op woensdag 18 april de presentatie in hal 10. Of neem gewoon een kijkje en ontdek zelf de mogelijkheden van Materials Passports en Reversible Design. Aanmelden voor Building Holland kan via deze website.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.