Wij zijn BMA, wij maken de Best of the Best

De zoete smaak van overwinning

De dampen van de euforie na het winnen van een iF Award met onze Axia 2.0 waren nog maar net enigszins opgetrokken. We waren met zijn allen keihard aan het werk om die stoelenserie daadwerkelijk de fabriek uit te krijgen. En toen diende het volgende feestje zich alweer aan! Een veel groter feest zelfs. Nog meer en nog hardere schouderklopjes. We werden namelijk in de RedDot Award 2014 verkiezing niet alleen winner, maar ook nog eens Best of the Best! Dat is met recht een prestatie van formaat te noemen. Ten eerste omdat de RedDot Awards wereldwijd zeer hoog staan aangeschreven. En een ‘Best of the Best’-uitverkiezing plaatst ons ook nog eens in select gezelschap. Van de ca. 4800 inzending hebben slechts 72 producten deze onderscheiding gekregen. In Nederland maar twee. Waaronder dus onze Axia 2.0!

Het gevaar van herhaling ligt op de loer. Ik heb immers al geblogd over het winnen van de iF Award en over de emoties die dat met zich meebracht. En die zijn ook nu weer van toepassing. Zelfs in hogere mate. Het zou een beetje eentonig worden voor mijn trouwe volgers (oh, velen zullen het zijn …) om die complete blog hier te herhalen. Voor wie die blog nog niet hebben gelezen, kijk het nog maar eens na. Wat ik wel nog eens wil herhalen is dat dit een enorm compliment is voor onze complete organisatie. Natuurlijk is het ook voor Studio DenHartogMusch (waarmee we al jarenlang een erg fijne samenwerking hebben) een kers op de taart. Axia 2.5 netweave Red Dot Design Award

Dat wordt feesten!

We zijn met BMA en onze Axia 2.0 nu dus toegevoegd aan de crème de la crème van de Europese designwereld. Dit heeft ook voor mij persoonlijk nog een aantal plezierige gevolgen waar ik nu al erg naar kan uitkijken. Het allerbelangrijkste is op 7 juli. Dan hebben we namelijk een feestje: de RedDot Awards ceremonie. Daar krijgen we onze award op een podium uitgereikt. Ten overstaan van ca. 1200 man publiek en alles erop en eraan. Fantastisch natuurlijk. Deze plechtigheid wordt overigens ook nog vervolgd met een heus winnaarsdiner en een gala-avond. Oftewel, een hapje, een drankje en wie weet, ook nog een klein dansje. Dan is er nog een tweede treat verbonden aan het winnen van deze Best of the Best RedDot. Zoals misschien bekend, worden elk jaar alle onderscheiden producten verenigd in een mooi overzichtelijk boekwerk, uitgegeven door RedDot. Ten eerste komt onze Axia 2.0 daar over twee pagina’s groot in te staan als Best of the Best. Maar daarnaast kom ik er zelf ook nog eens in te staan. Persoonlijk. Met het BMA designteam en samen met Studio DenHartogMusch. Ik word dus vereeuwigd, zo zie ik het tenminste een beetje.

Yes, YOU can! And should

Al met al, in de eerste plaats een superbelangrijke prijs en erkenning voor BMA. En daarnaast persoonlijk heel erg leuk om te winnen en te genieten als onderdeel van een sterk team. Ik wil dan ook iedereen die erover denkt een mooi product voor deze prijs (of de iF award) in te schrijven, aanraden het gewoon te doen. Het vergt wat energie en andere investeringen, maar als je dan die award krijgt, is dat het allemaal dubbel en dwars waard.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.