iF Design Awards

Woensdagochtend 22 januari – iets na half negen start ik mijn PC op om daarmee mijn werkdag af te trappen. Kijkend naar buiten dreigt het een druilerige, grijze dag te worden. Gelukkig heb ik in de middag een interessant overleg gepland staan over een mooi project dat is opgeleverd door een afstudeerstudent in het afgelopen jaar. Ook staat er nog een afspraak in mijn agenda waarin we een superleuke app bespreken welke we bij onze Axia Smart Chair producten willen gaan ontwikkelen. Toch niet zo’n heel grijze dag.

Eerst maar eens een rondje koffie halen voor mijn zeer gewaardeerde collega’s en natuurlijk voor mezelf. Nadat mijn e-mailprogramma is opgestart en de eerste e-mails alweer binnen ploppen (blijkbaar zijn er ook mensen die ’s morgens voor half negen beginnen met werken) valt mijn oog op een e-mail van iF – International Forum Design Hannover. De titel van de e-mail maakt mij nog nieuwsgieriger: iF design awards 2014: The winners have been selected!

Zoals je misschien wel weet is BMA al een tijd bezig met een re-design van de Axia bureaustoel. Het resultaat hiervan is onlangs geïntroduceerd als  het Axia 2.0, Smart Seating System. Naast een verbetering in functionaliteit (gebruiksgemak), een sterke uitbreiding van het modulaire programma (Netweave oplossing en extra hoge rug)  en het geïntegreerde Smart Chair concept is ook aan het uiterlijk van de Axia veel veranderd.

Daarmee is BMA ervan overtuigd dat we een ergonomisch uitmuntend product leveren en dat de Axia er ook supergoed uitziet. Maar hoe overtuig je daar de buitenwereld van? Door erkenning van experts, een vakkundige jury die uitspreekt dat ergonomie en functionaliteit prima samengaan met een mooi design.

Dit verklaart dan ook de blijdschap en de trots die ik voelde toen ik de volgende zinnen las in de e-mail van het iF Design Forum:

‘CONGRATULATIONS!: You are an iF Design Award winner!

Dear Mr. Huzen,

We are delighted to let you know that you are one of our iF design awards 2014 winners. Your design impressed our jury consisting of experts and renowned designers from all over the world. We’d like to congratulate you on your superb success!’

Dat zal ze krijgen, de buitenwereld! dacht ik moehahaha!

Een mooier compliment kan BMA natuurlijk niet krijgen. Een beloning voor al het harde werken. En dan heb ik het niet alleen over ons eigen product ontwikkel team, maar over de gehele organisatie. Natuurlijk is het ook een mooi compliment naar Studio DenHartogMusch, met wie we in dit project nauw hebben samengewerkt.

Het Axia 2.0 project is een erg mooi voorbeeld van hoe veel mensen hun bijdrage hebben geleverd de afgelopen 3 jaar met een werkelijk prachtig resultaat. Dit resultaat zal absoluut als stimulans dienen in de verdere (door)ontwikkeling van de Axia 2.0. Dat het dan een druilerige, grijze dag is, doet er niet meer toe.

Gerjan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.