“Iedereen” verdient een goede bureaustoel!

Dat is een belofte die wij als bedrijf doen richting onze klanten. Iedereen! Ik kan u bijna horen denken: dat is best veel… En dat klopt. Want als iedere in Nederland werkende op een Axia bureaustoel zou zitten dan zijn dat er 7,2 miljoen. Daarvan zit iets meer dan de helft tenminste ruim 2 uur per dag achter een beeldscherm. Dat zijn er dus zeker 3,6 miljoen… En ‘ja’, die verdienen allemaal een goede stoel!

Standaard…of toch niet?

Bij BMA Ergonomics produceren we ergonomische bureaustoelen. Deze zijn voor heel veel mensen goed instelbaar. De stoelen voldoen aan normen (o.a. EN 1335) en richtlijnen (zoals NPR 1813), die garanderen dat 95% van die 3,6 miljoen gebruikers de stoel op hun eigen lichaamsmaten kan instellen…..Ik hoor u weer denken: maar die overige 5% dan? Want dat zijn dus 180.000 personen die er net niet goed op passen. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die door een medisch probleem niet goed op een bureaustoel kunnen zitten en daardoor niet goed kunnen werken! Ook voor deze mensen hebben wij een zitoplossing.

Stoel op maat

Door aanpassingen te doen aan onze standaard stoelen kunnen we eigenlijk iedereen helpen. Maatwerk dus. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Stel je namelijk eens voor dat je langer bent dan 2 meter en daardoor altijd ‘dubbelgevouwen’ op een stoel zit zonder goede ondersteuning van de bovenbenen. Of dat je door een bevalling een heel gevoelig staartbeentje hebt. En wel zo gevoelig dat gewoon zitten eigenlijk niet meer gaat. Dan is een aangepaste stoel een uitkomst. Voor de gebruiker maar zeker ook voor de werkgever. Want wie comfortabel zit, werkt een stuk prettiger en is dus effectiever.

In de praktijk

Toch ook nog even een eerlijk kijkje achter de schermen. Maatwerkstoelen zijn soms best lastig… Allereerst betekent het op maat maken van stoelen meer werk: Als ergonoom begeleid ik veel trajecten en bespreek ik samen met de klant en/of de gebruiker de benodigde aanpassingen. Vervolgens maakt de afdeling Product Ontwikkeling een concreet productontwerp. Afhankelijk van de aanvraag past deze afdeling de betreffende onderdelen zelf aan of gebeurt dit door de Productie Afdeling. Uiteindelijk worden alle onderdelen geassembleerd tot een complete stoel. Ten tweede moeten maatwerk stoelen vaak ook snel geleverd worden.

Dit levert bij ons in de fabriek wel eens discussie op. En dat is logisch. Maar, dát is ook precies de reden dat wij het in Zwolle wel kunnen en anderen niet. En dat is dan weer heel goed nieuws. Want doordat we een Nederlandse fabrikant zijn met ergonomische en biomechanische kennis als basis kunnen wij onze klanten echt iets bijzonders beloven: een goede stoel voor iedereen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

08 dec. 2017
Bas van der Doelen
Beste Rob,

Dank voor je vraag. Ik zou niet willen stellen dat een Axia beter is dan een RH stoel. BMA heeft die inderdaad in het verleden ook als eerste in Nederland geïntroduceerd. Later heeft BMA de Axia ontwikkeld en op de markt gebracht in 1997. Er is nieuwe biomechanische inzichten toegevoegd aan het concept van RH. Kennis vanuit TU Delft en Erasmus Universiteit is toegepast in de Axia. Ontspannen ondersteund zitten is het doel. Typische kenmerken zijn: het voorkomen van afschuifkrachten door een optimale verhouding tussen zithoek en rughoek, ondersteuning van het bekken zodat deze niet achterwaarts kantelt, stilstaande armsteunen bij het gebruik van de dynamische stand, een split-seat principe waarbij het voorste deel van de zitting vlak blijft bij beweging en het modulaire karakter van de stoel.
Dat laatste is eigenlijk het onderwerp van de blog waar je op reageerde. Doordat de stoel zeer modulair is opgebouwd is het betrekkelijk gemakkelijk om aanpassingen te doen aan de kussens of zelfs het mechaniek. Daardoor is de stoel geschikt te maken voor mensen met lichaamsmaten buiten de P5 en P95 grenzen. Ook mensen met lichamelijke klachten kunnen aanpassingen aan de stoel nodig hebben. Op de Axia stoelen zijn deze aanpassingen mogelijk.
Het bedrijf zit in Zwolle. Kom gerust een keer langs om meer te weten te komen. We organiseren ook een paar keer per jaar kennisdagen waar je gratis aan kunt deelnemen. De planning voor 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Vriendelijke groet
Bas van der Doelen Eur.Erg.
30 nov. 2017
Rob Bosma
Ik heb vaak goede ervaringen met het merk RH logic. Volgens mij hebben jullie deze stoel vroeger ook verkocht. Waarom is Axia beter?