Duurzaam produceren, daarom!

De fabriek is aangeveegd, de hoofdrolspelers hebben vanmorgen hun nieuwste shirt aangetrokken en ik maak me druk om welke vragen er straks gesteld worden. Het is waarschijnlijk al wel duidelijk, er staat iets belangrijks te gebeuren. De televisie komt langs! RTV Oost is op zoek naar een bedrijf dat de circulaire economie in de praktijk brengt. Dan zijn ze bij BMA Ergonomics precies op het juiste adres.

Dat spreekt voor zich

Het interview loopt gesmeerd. Her en der een paar stotterzinnen opnieuw maar gelukkig geen grote blunders. Maar dan komt het lastigste moment.. . . de WAAROM vraag. Ik weet niet of je het herkent maar ik heb moeite met het beantwoorden van vragen die ogenschijnlijk erg voor de hand liggen. Waarom feliciteer je je collega als hij is geslaagd voor zijn heftruck rijbewijs? Waarom doe je het licht uit? DAAROM! Omdat het goed voelt of zoiets. Veel langer sta ik er meestal niet bij stil.

Daar komt de bewuste vraag: “Waarom doe je dat, zo duurzaam produceren?” “Daarom.” Met zo’n antwoord kom je natuurlijk niet weg bij een journalist. Je kunt er op wachten dat hij je met grote ogen verwachtingsvol aankijkt. Er moet toch meer zijn, spreekt er uit zijn blik. Nu komt de grote stilte, bijna gênant, zo moeilijk moet het toch niet zijn om het uit te leggen? Gelukkig krijg ik een herkansing. Het resultaat? Een hele mond vol over iets wat eigenlijk geen uitleg nodig heeft.

Het zit in ons DNA

Bij BMA loopt duurzaamheid als een rode draad door de bedrijfsvoering. In alle fasen van de cyclus; ontwikkeling, productie, gebruik en recycling. Ons uitgangspunt is namelijk dat afval niet bestaat en dat de kringloop gesloten moet zijn. Het zit bij al onze medewerkers in de genen.

Bekijk het filmpje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.