Cradle-to-Cradle

Houdt u van lezen? Dan heb ik heb nog een leuke leestip: ‘Cradle-to-Cradle; Remaking the things we make’. Bij bol.com goed voor 5 sterren. En tweedehands maar 5 euro. Bovendien ook als Ebook te koop. Wat houdt je tegen?

Definitie

Ik denk dat velen van u de term ‘Cradle-to-Cradle’ wel eens gehoord hebben. Maar weet u ook wat het precies betekent? Het is een (ontwerp) filosofie waarin we geen afval meer kennen, maar waar we grondstoffen steeds weer opnieuw gebruiken in producten. Kenmerkend is het optimisme waarmee een nieuwe duurzame samenleving wordt geschetst, waarbij afval gelijk is aan voedsel en we streven naar een maximale diversiteit. Lang leve de overvloed!

Certificatie

Een certificaat voor je product is dan ook echt wel de kroon op alle geleverde inspanningen die je als bedrijf doet om volgens het Cradle-to-Cradle principe te werken. Maar ik kan u zeggen dat het certificeringstraject best pittig is. Zo hebben we bijvoorbeeld heel gedetailleerd in beeld gebracht welke materialen er precies in onze bureaustoelen zitten. Meestal kan de leverancier dat precies aangeven. Maar bij recyclaat zijn er vaak materiaaltesten nodig om de exacte ingrediënten boven tafel te krijgen. Ook zijn alle processen in de fabriek in Zwolle uitgebreid bekeken. Hierbij wordt o.a. gekeken naar toepassing van hernieuwbare energie, sociale verantwoordelijkheid en watergebruik. Een heel traject dus. En met positief resultaat.

Weer een Award!

Wat is het dan ook fantastisch dat we, na zo’n zwaar certificeringstraject, nu mogen roepen dat we het Cradle-to-Cradle certificaat hebben binnengehaald voor onze Axia 2.0 bureaustoelen (Axia 2.1 t/m 2.4). Hét bewijs dat we alleen schone en gezonde materialen gebruiken. En dat wij en onze toeleveranciers de stoel op een verantwoorde manier maken. We hebben ingezet op een certificaat op Bronze level… en ook gekregen! Wat een mooie erkenning voor veel werk achter de schermen…

Slimme technologie

Als afsluiter nog wel interessant om te vermelden dat onze Smart technologie perfect past binnen de Cradle-to-Cradle gedachte… Onze stoel voegt namelijk iets toe aan zijn omgeving: gezonde en productieve werknemers!!

Ps. voor degene die liever naar een filmpje kijkt dan een boek leest: in het filmpje van Ellen MacArthur wordt het Cradle-to-Cradle principe ook mooi uitgelegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.