In beweging komen

Dat hebben wij als team in ieder geval gedaan: bewegen! Zowel letterlijk als figuurlijk. Dat hebben we geweten ook. Het resultaat was in ieder geval een opgeknapte tuin voor iemand die zelf niet de mogelijkheden heeft dit voor elkaar te krijgen. En daarnaast heel wat zweet en spierpijn. Maar dat was het allemaal waard. Behoeft dit uitleg? Ik denk van wel…

Een hele klus

Wij zijn geen van allen te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Zeker niet als we daar een ander mee kunnen voorthelpen. Daarom hebben we als team (afdelingen Kennis&Communicatie en Ontwikkeling van BMA Ergonomics) voor de derde keer een klus geklaard. Belangeloos uiteraard. Via de Stichting Present kregen we de klus aangeboden een tuin op te knappen. Met onkruid zo hoog als onze knieën (zie foto 1), straatwerk waar het mos als een dikke deken bovenop lag en een stuk wat opnieuw bestraat moest worden, kon de hele groep in ieder geval compleet losgaan. Het resultaat mocht er dan ook zeker wezen. Want naast een onkruidvrije achtertuin met schoon straatwerk (zie foto 2) en een nieuw bestrate voortuin, was er een ontzettend dankbare mevrouw. En daar hebben we het voor gedaan.

Goed voor langzitters, dat bewegen

Iedereen binnen ons team werkt het grootste gedeelte van de dag achter een beeldscherm. Zittend! Maar als specialist op het gebied van zitten weten wij maar al te goed dat voldoende bewegen noodzakelijk is. Onze bureaustoelen helpen ons daar ook nog eens bij. Toch leuk om in het kader van een teamuitje af en toe een andere invulling aan dat ’bewegen’ te geven. En dan bedoel ik in de vorm van fysieke arbeid. We kwamen er ook al snel achter dat het geen dagelijks werk van ons is. De een last van de rug, de ander last van de rug en weer een ander last van de rug. “Morgen in de ziektewet”, werd er nog gegrapt. Maar ach, dat is nergens voor nodig. Want de volgende ochtend ploften we allemaal weer in onze bureaustoel. Goede ondersteuning gegarandeerd…….

Kom ook in beweging

Zelf ook lekker actief bezig zijn en daarbij tegelijkertijd een ander helpen? Neem dan contact op met de Stichting Present. Alvast veel succes en plezier!

 

Blog-kom-in-beweging

Blog-kom-in-beweging

 

Foto 1                                                       Foto 2 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

28 aug. 2015
Aart Voorberg
Interessant. Goede actie!

Ik doe mijn best om het in mijn wijk ook van de grond te krijgen. ik zou het ook wel iets voor ons bedrijf vinden. Wij begeleiden mensen naar werk en brengen ze in beweging. Natuurlijk kunnen wij dan niet stil blijven zitten en dat doen we dan ook niet. Ik kom zo weer op een nieuw idee om dit op een heel andere manier in de praktijk te brengen. ff laten bezinken