Axia 2.0 wint prestigieuze Red Dot Design Award 2014

Axia 2.2 Red Dot Design AwardBMA Ergonomics heeft de prestigieuze Red Dot Design Award: Product Design 2014 gewonnen voor de bureaustoel Axia 2.0. In de afgelopen maanden is de stoel in het Duitse Essen uitgebreid getest en beoordeeld door een jury van veertig experts van het Design Zentrum NordRhein Westfalen e.V. Zij kenden de Axia 2.0 in de categorie productontwerp de hoogste waardering toe: Best of the Best. Deze classificatie wordt alleen toegekend aan producten met een ontwerp dat zo innovatief en grensverleggend is dat het mag worden beschouwd als een nieuwe standaard.

Wereldwijde erkenning

De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt in drie categorieën: productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcept. Product designer Gerjan Huzen van het BMA design team vertelt trots: “De prijs voor Product Design wordt wereldwijd breed erkend en is bij ondernemers zeer gewild. Er is ieder jaar een enorm aantal inzendingen. Dit jaar waren er maar liefst 4815 concepten van 1816 fabrikanten uit 53 landen en daaruit zijn 72 Red Dot: Best of the Best winnaars gekomen. En wij zijn daaruit geselecteerd!” Alle productontwerpen zijn in Essen live getest, besproken en beoordeeld door een 40-koppige internationale vakjury. BMA mag zich als prijswinnaar scharen bij grote namen als Braun, Philips, Apple, Bose en Opel.

Product design

Dat BMA nu juist voor productdesign een award heeft gekregen, is de kroon op jarenlang werken aan alle aspecten van een goede bureaustoel. Daar hoort ook het begrip ‘mooi’ bij. Bij BMA  waren we daar natuurlijk al lang van overtuigd, maar het is heel prettig te zien dat een partij als Red Dot dat ook erkent. En dat is precies waar veel projectontwikkelaars en architecten naar op zoek zijn.
Axia 2.5 netweave Red Dot Design Award

Samen sterk

Het behalen van certificaten, prijzen en referenties kunnen we natuurlijk niet alleen. Dat doen we samen. Samen met de BMA medewerkers, Axia resellers, BMA toeleveranciers, klanten en natuurlijk Axia gebruikers. Ook op het niveau van design hebben we nu onze kringloop gesloten en daar mogen we trots op zijn. Maar dit betekend natuurlijk niet dat we stil gaan zitten! Nee hoor, we zijn dynamisch en volop in beweging om ons prachtige product nog beter te maken om u zo gezond te laten werken. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het Axia 2.0, Smart Seating System tot een groot succes te maken.

Feestelijke uitreiking

Op 7 juli 2014 vindt de officiële uitreiking van de Red Dot Award plaats in Essen, Duitsland. Voor de festiviteiten zijn 1200 gasten van over de hele wereld uitgenodigd. Gerjan Huzen wordt dan namens BMA Ergonomics op het toneel van het Aalto theater geroepen om de prijs in ontvangst te nemen. Die eer valt alleen te beurt aan Red Dot Best-of-the-Best-winnaars. De Axia 2.0 wordt opgenomen in het Red Dot Design jaarboek 2014/2015. Hij krijgt bovendien een vaste plek in het Red Dot Design Museum in Essen en de online tentoonstelling op www.red-dot.org/pd. Vanaf dit jaar mag de Axia 2.0 het Red Dot label voeren als teken van hoogwaardige designkwaliteit.