Axia 2.0 in kleur

Met bijna 1.000.000 verkochte stoelen (ergens in 2019 rolt de miljoenste stoel daadwerkelijk van de band!) is de Axia niet meer weg te denken uit het kantoorbeeld. De bureaustoel is – door zijn tijdloze design, zitcomfort en modulariteit – daarnaast een vaste waarde in het BMA- en Flokk-assortiment.

Speciaal voor ons 30-jarig bestaan én alvast vooruitlopend op de 1.000.000ste Axia-bureaustoel zijn wij teruggegaan naar de basis. De werken van Hollandse Meester Piet Mondriaan (1872-1944) waren daarbij onze inspiratiebron: met hun primaire vormen en kleuren typisch Nederlands, maar toch ver over de grenzen bekend. Net als de Axia-bureaustoelen. We hebben de Axia 2.1 t/m 2.5 daarom in de Mondriaankleuren gestoffeerd en naar het voorbeeld van “Compositie met groot rood vlak, geel, zwart, grijs en blauw” (1921) gefotografeerd.

Nieuwe stof: Gabriel Select

Per 1 januari is de stof Select van fabrikant Gabriel nieuw in onze stoffencollectie. Een eenvoudige, strak geweven stof met een elegante uitstraling, die samen met ons eigen Flokk-designteam is ontwikkeld. Het uitgebreide kleurenpalet met meer dan 58 kleuren (waarvan 12 standaardkleuren) heeft voor iedereen een kleur naar keuze. In ons geval: Mondriaanrood, -geel, -blauw, -zwart en -wit!