Axia 2.0, Dutch Design

De Axia 2.0 bureaustoelen worden wereldwijd verkocht. Toch is (en blijft) BMA in de basis een oer-Hollands bedrijf. Dat is onder andere te zien aan onze producten. Wist je bijvoorbeeld dat de rugleuning van de Axia bureaustoel is gebaseerd op een tulp? Als dat geen écht Dutch Design is!

Axia 2.0

De Axia-zitfilosofie

Begin jaren ’90 werd samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de TU Delft gewerkt aan een eigen zitfilosofie. De Axia beeldschermstoel was hiervan het resultaat. Deze eerste BMA-bureaustoel was op een aantal ergonomische en biomechanische details duidelijk anders:

  •  het ondersteunen van het bekken voorkomt het zitten met een bolle rug;
  • een achterwaartse kanteling van de zitting voorkomt schuifkrachten;
  • een bewegingsmechaniek dat stabiel is en in elke positie comfortabel aanvoelt;
  • een zitting die kantelt op 1/3 van de voorzijde zorgt dat de voeten stabiel op de vloer blijven bij beweging;
  • armsteunen die niet meebewegen met de stoel zorgen dat de armen en schouders ontspannen worden ondersteund en dat de handen op het toetsenbord blijven.

Part of Flokk

Sinds 2016 is BMA Ergonomics onderdeel van Flokk – een van de grootste kantoormeubelfabrikanten in Europa. Dit van oorsprong Scandinavische bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor de merken HÅG, RH, Giroflex, RBM, Offecct, Profim, Malmstolen en BMA. Binnen de groep is BMA het merk voor kantoorstoelen en 24/7-stoelen.