Philadelphia over Circulair Inkopen

Philadelphia“Na meer dan 10 jaar van intensief gebruik waren de bureaustoelen op het hoofdkantoor in Amersfoort aan vervanging toe. We waren heel tevreden over de oude Axia bureaustoelen, en als facilitaire afdeling vinden we het ook belangrijk om op een praktische manier invulling te geven aan Circulair Inkopen en ons duurzaamheidsbeleid. Waarom zouden we stoelen kopen als we eigenlijk de stoelen alleen willen gebruiken? Dat was 1 van de vragen die we tijdens onze oriëntatie ook aan BMA Ergonomics, de fabrikant van onze huidige Axia kantoorstoelen stelden.

Omdat wij als zorgverlener ook goed voor onze medewerkers willen zorgen, hebben wij uiteindelijk gekozen voor nieuwe Axia 2.2 bureaustoelen voorzien van Smart Chair technologie. Deze stoelen met slimme sensor-technologie coachen de medewerkers in hun zitgedrag zodat ze niet te lang in een voor hen belastende houding blijven zitten. De gezondheid van onze medewerkers, vinden wij bij Philadelphia Zorg namelijk heel belangrijk.

Maar wij hebben deze stoelen niet gekocht; wij hebben gekozen voor het Smart Use concept. De stoelen blijven eigendom van BMA en wij betalen een jaarlijks gebruikstarief. Tijdens de looptijd van 10 jaar ontvangen wij volledige garantie op de stoelen en ontvangen onze medewerkers ook een zitinstructie zodat niet alleen de stoelen maar ook de medewerkers in goede conditie blijven. Het mooie van het Smart Use systeem voor mij als Hoofd Facilitaire Zaken is dat we ook de hoeveelheid stoelen tussentijds omhoog of omlaag kunnen bijstellen, afhankelijk van onze te verwachten kantoorbezetting. Dus voor ons geen ruimte vol met ongebruikte stoelen of ingewikkelde maatwerkoplossingen, dat regelt BMA voor ons!

Bovendien heeft BMA onze oude stoelen teruggekocht. Ik begrijp dat deze na een opknapbeurt in de fabriek als tweedehands stoelen of onderdelen zijn doorverkocht! Zo sluiten we dus eigenlijk 2 keer de cirkel en dragen wij dus actief bij aan een besparing van grondstoffen en CO2-uitstoot! “

 

Jeanette Vermeer

 

 

 

 

Jeanette Vermeer

Hoofd Facilitaire Zaken

Stichting Philadelphia Zorg