Scandinavian Business Seating tekent overeenkomst.

Scandinavian Business Seating tekent overeenkomst om BMA Ergonomics BV te kopen

Oslo (Noorwegen)/Amsterdam (Nederland), 2 juni 2015 – Scandinavian Business Seating (SB Seating), één van de toonaangevende producenten van kantoorstoelen in Noord- en West-Europa, heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 100% van de aandelen van BMA Ergonomics BV (BMA). BMA is een leidende fabrikant van ergonomische bureaustoelen in de Benelux en wordt gezien als een specialist op het gebied van zitten. De stoelen worden verkocht onder de merknaam Axia, zowel in de Benelux als in verscheidene andere West Europese landen. SBS en BMA hebben de intentie de operationele activiteiten in Nederland te integreren.

“De acquisitie van BMA Ergonomics past volledig in onze groeistrategie. In nauwe samenwerking met de dealers in het distributienetwerk versterken wij onze positie in de Benelux. Daarnaast helpt het ook om onze overige exportposities te versterken. In combinatie met BMA, met een omzet van rond de €17 miljoen en met meer dan 90 medewerkers, zullen we de grootste speler worden op het gebied van ergonomische kantoorstoelen in de Benelux”, aldus de CEO van de SB Seating Group, Lars I. Røiri.

“We zijn enthousiast over de kans om deel uit te maken van één van de grootste bedrijven in de wereld van zitten. We zijn overtuigd dat we met SBS de juiste partner voor BMA hebben gevonden. Samen worden we de marktleider op het gebied van bureaustoelen in de Benelux en versterken we aanzienlijk onze exportposities daarbuiten. We hebben ons gerealiseerd dat we moeten blijven innoveren en verbeteren op het gebied van onze producten en marketing. Ook zullen we meer gedifferentieerde services moeten gaan aanbieden om duurzaam en langdurig te kunnen groeien. Als gevolg hiervan heeft BMA gezocht naar een partner die ons bedrijf kan versterken. Die partner hebben we gevonden in SB Seating. We zullen de positie van de beide bedrijven verder ontwikkelen, met de doelstelling om hèt ‘powerhouse’ op het gebied van ergonomisch zitten in Europa te worden”, aldus Koen van Eig, Managing Director van BMA.

Over Scandinavian Business Seating

Scandinavian Business Seating, met het hoofdkantoor gevestigd in Oslo, is één van de toonaangevende producenten van kantoorstoelen in Noord- en West-Europa. Het bedrijf levert een scala aan prijswinnende producten in drie gedifferentieerde merken: HÅG, RH en RBM. Het kent een rijke historie van productinnovaties op het gebied van ergonomie en functioneel design. Scandinavian Business Seating heeft ongeveer 460 medewerkers, fabrieken in Zweden en Noorwegen en verkoopt haar producten via een netwerk van onafhankelijke dealers in 12 landen.

Over BMA Ergonomics

BMA is opgericht in 1988 en is in de loop der jaren één van de toonaangevende specialisten op het gebied van ergonomische kantoorstoelen geworden. Ze levert een breed assortiment aan producten onder de merknaam Axia. BMA’s huidige exclusieve netwerk van dealers en partners heeft nu en in de toekomst een belangrijke rol in het behouden van de sterke positie in de Benelux. Buiten de Benelux heeft BMA marktposities in verscheidene West Europese landen. BMA heeft ongeveer 90 werknemers en haar productielocatie is gevestigd in Zwolle, Nederland.

Lars Røiri, CEO SB Seating.  Koen van Eig

Lars Røiri, CEO SB Seating en Koen van Eig, Managing DirectorBMA Ergonomics