Giroflex bundelt zijn krachten met Flokk

Oslo, Noorwegen en Koblenz, Zwitserland, 13 juli 2017.

Giroflex, de Zwitserse marktleider in bureaustoelen, bundelt zijn krachten met Flokk

Giroflex, de marktleider in stoelen in Zwitserland is een overeenkomst aangegaan om zijn krachten te bundelen met de marktleider in Scandinavië, Flokk. Het nieuwe bedrijf wordt de nummer één fabrikant van bureaustoelen en kantoormeubilair in Europa.

Giroflex en Flokk, eerder bekend onder de naam Scandinavian Business Seating, zijn een overeenkomst aangegaan waarbij laatstgenoemde alle aandelen overneemt van de Zwitserse fabrikant met al zijn entiteiten. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs of verdere details van de transactie niet bekend te maken.

Als de toonaangevende Zwitserse fabrikant van hoogwaardige ergonomische kantoorstoelen, staat Giroflex bekend als een premiummerk met een buitengewoon sterke positie in de Duitstalige markten. In 2016 kwam bijna 90 procent van Giroflex’ CHF 45,5 miljoen (EUR 41,5 miljoen) aan geconsolideerde verkopen uit Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk, België en  Nederland.

“We zijn ongelooflijk trots Giroflex bij de Flokk-familie welkom te mogen heten”, aldus Lars I. Røiri, CEO van Flokk. Onze twee bedrijven delen voor het grootste deel dezelfde filosofie over productkwaliteit en -ontwerp, maar zijn geen grote onderlinge concurrenten omdat we hoofdzakelijk in verschillende markten actief zijn”, vervolgt Røiri enthousiast.

Terwijl Giroflex’ leiderschap sterk in Zwitserland en solide in Duitsland is, bezet Flokk de eerste positie in Scandinavië en Nederland.

“De overname door Flokk biedt nieuwe mogelijkheden voor Giroflex. Als onderdeel van een grotere groep kunnen we ons geografisch bereik uitbreiden en nieuwe groeimogelijkheden zoeken”, vertelt dr. Frank Forster, CEO van Giroflex. “Flokks netwerk en filialen scheppen ideale voorwaarden om het merk Giroflex internationaal te consolideren en ontwikkelen”, sluit Frank Forster af.

De naam Giroflex blijft in Flokks portfolio als een afzonderlijk merk bestaan. Onlangs zijn Malmstolen, een Zweedse fabrikant van bureaustoelen, en Offecct, een specialist in loungemeubilair, ook deel van de groep gaan uitmaken. Flokk stelt zich tot doel de markt te blijven consolideren door een toonaangevende posities in belangrijke markten te behouden.

“Giroflex past perfect bij deze strategie en brengt Flokk als het ware in de beste uitgangspositie. “Perfect voor onze continue groei”, zegt Lars I. Røiri CEO van Flokk.

Het management van beide bedrijven gaat nu een diepgaande evaluatie uitvoeren om mogelijkheden vast te stellen en tot de meest duurzame manier te komen om de onderneming in de toekomst te organiseren.

Neem voor meer informatie contact op met:

Lars I. Røiri, CEO, Flokk
E-mail: lars.roiri@flokk.com, mobiel +47 911 79 067

Dr. Frank Forster, CEO, Stoll Giroflex AG
E-mail: frank.forster@giroflex.ch, mobiel +41 79 597 51 38

Over Flokk

Flokk is de marktleider in ontwerp, ontwikkeling en productie van meubilair voor de werkplek in Europa. Wij zijn de trotse eigenaar van productmerken zoals HÅG, RH, BMA, Offecct, Malmstolen en RBM. Meer dan 620 werknemers werken samen om de visie van ons bedrijf te bewerkstelligen: “Inspire great work”.

Het hoofdkantoor van Flokk is in Oslo (Noorwegen) en er zijn productie-eenheden in (Noorwegen), Zwolle (Nederland) en Nässjö, Hunnebostrand en Tibro (Zweden). De producten van Flokk worden in meer dan 40 landen verkocht via eigen verkoopkantoren in Denemarken, Zweden, Duitsland, België, Nederland, VK, Frankrijk, Zwitserland, VAE, Singapore, VS, China en Australië, en via verkooppartners in de rest van de wereld. In 2016 bedroeg de verkoop ca. NOK 1,3 miljard. Sinds oktober 2014 is de particuliere participatiemaatschappij Triton de eigenaar van Flokk.

Over Giroflex

Giroflex is de Zwitserse producent van perfect gestructureerde, hoogwaardige en ergonomische draai-, conferentie- en bezoekersstoelen – aangepast aan de anatomie van de mens. De producten van Giroflex zijn over heel de wereld verkrijgbaar via verkoopkantoren in Duitsland, België en Nederland, en via internationale licentiehouders en verkooppartners. Giroflex-stoelen zijn premiumproducten waarin alle aspecten van kwaliteit echt tastbaar zijn; van de materialen en het vakmanschap tot aan de comfort verbeterende technologieën en het gebruiksgemak. Een milieuverantwoorde, duurzame productie die hulpbronnen probeert te ontzien staat centraal in de bedrijfsfilosofie van Giroflex. In vervolg op zijn bedrijfstraditie besloot Giroflex in 2010 een eco-effectieve “cradle-to-cradle” benadering te volgen. Op deze manier wordt ernaar gestreefd materialen aan het einde van de levenscyclus van het product volledig te recyclen.

Beeldmateriaal is beschikbaar en te downloaden via www.flokk.com (Engels talig)

Download het persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.