Acquisitie van Offecct AB door SBseating.

Persbericht – Scandinavian Business Seating – Oslo, 8 mei 2017

SBSeating breidt uit en betreedt nieuwe markt

De meubelfabrikant groep Scandinavian Business Seating
groeit verder door en integreert een nieuw focusgebied van design meubilair voor kantooromgevingen door de acquisitie van het Zweedse Offecct AB.

 

Scandinavian Business Seating (SB Seating) heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 100% van de aandelen van het Zweedse Offecct AB inclusief haar dochterondernemingen. Offecct is een gerenommeerd fabrikant op het gebied van loungemeubilair en meubilair voor kantooromgevingen met de nadruk op duurzaamheid, functionaliteit en aantrekkelijk design. De productie is gebaseerd op authentiek Zweeds vakmanschap gecombineerd met nieuwe technologieën met de visie om meubels te ontwerpen en produceren, die bijdragen aan inspirerende en moderne werkomgevingen.

“We zijn oprecht trots dat Offecct onderdeel wil worden van de SB Seating Group. Offecct, met haar filosofie, bedrijfscultuur en designmeubelen, is een perfecte match met SB Seating en onze zitoplossingen voor het kantoor,” aldus CEO Lars Roiri van SB Seating.

“We versterken elkaar doordat onze portfolio’s elkaar heel goed aanvullen.”

De aantrekkelijke productportfolio van Offecct en de sterke merknaam hebben in alle markten van SB Seating een groot potentieel. Tegelijkertijd heeft Offecct een sterke positie in het loungemeubel segment, waar SB Seating richting de toekomst zich meer op wil focussen.

“Offecct heeft zich gespecialiseerd in het inrichten van moderne ontmoetingsplekken en lounges. Het zal een platform zijn voor de ingezette uitbreiding van de productportfolio van SB Seating, en zal ons een breder zicht geven op de volledige werkplek in de moderne kantoor omgeving,” vervolgt

De omzet van de Offecct Group bedroeg 156 miljoen SEK in 2016, met verkopen in Scandinavië, Frankrijk, UK en andere markten in Europa, Azië, het Midden-Oosten, Noord en Centraal Amerika. De productie vindt plaats in de fabriek met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter in Tibro, Zweden. Kurt Tingdal en Anders Eklund, die het bedrijf Offecct in 1990 hebben opgericht, zullen het bedrijf bljiven leiden en ontwikkelen.

“Als eigenaar zal SB Seating onze mogelijkheden vergroten voor verdere groei en ontwikkeling in de vorm van geografische uitbreiding, en ik geloof dat met hun kracht in de markt we de beste mogelijkheden hebben om ons te versterken en het merk internationaal te laten groeien”, zegt Kurt Tingdal, CEO van Offecct.

We zullen het proces starten om de nieuwe mogelijkheden te optimaliseren. Tot dan is het “business as usual’’.

Voor meer informatie:

Lars I. Roiri
CEO
Scandinavian Business Seating Group
E lars.roiri@sbseating.com
M + 47 911 79 067

 

Kurt Tingdal
CEO
Offecct AB
E kurt.tingdal@offecct.se
M + 46 504 41 500

 

Over Scandinavian Business Seating Groep
Scandinavian Business Seating Group (SB Seating) is een internationaal actief bedrijf actief in de ontwikkeling en productie van meubilair voor de kantooromgeving, en eigenaar van de vijf merken HÅG, RH, BMA, RBM en Malmstolen. De producten worden internationaal gedistribueerd zowel direct als via dealers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo met productie sites in Roros (Noorwegen), Nassjo (Zweden), Zwolle (Nederland) en Hunnebostrand (Zweden). SB Seating’s omzet in 2016 bedroeg 1.3 miljard NOK met 546 medewerkers, allen gericht op de bedrijfsvisie ‘’Making the world a better place to sit’’. Investeringsmaatschappij Triton is sinds oktober 2014 de eigenaar van SB Seating. Het bedrijf wordt geleid door Lars Roiri (CEO) en Eirik Kronkvist (CFO).

Over Offecct AB
Offecct AB is opgericht in 1990 in Tibro door Kurt Tingdal (CEO) en Anders Englund (Design Manager). In samenwerking met architecten en designers wereldwijd ontwikkelt het bedrijf loungemeubilair en meubilair voor kantooromgevingen met aansprekend design, hoge functionaliteit en duurzaamheid in de moderne werkomgeving. De omzet in 2016 bedroeg 156 miljoen SEK. Offecct is vertegenwoordigd in 56 verschillende landen en heeft 80 werknemers, de meerderheid werkzaam in de fabriek in Tibro, regio Vastra Gotaland, Zweden.