Flokk PERSBERICHT

Toonaangevende stoelenfabrikant en marktleider van uitstekend en innovatief meubilair
gaat verder onder de nieuwe overkoepelde merknaam:
Flokk

Flokk

Flokk is in het Noorse synoniem voor ‘’een groep met een gemeenschappelijk idee of doel’’. Het draait om ​​deel te zijn van iets groters dan jezelf, terwijl je je eigen persoonlijkheid en identiteit behoudt.

 Flokk, eerder bekend onder de naam Scandinavian Business Seating, zal onder deze nieuwe merknaam doorbouwen aan de “house of brands” strategie met de toonaangevende kantoormeubilairmerken HÅG, RH, BMA, RBM, Malmstolen en OFFECCT. Deze naamswijziging komt tien jaar na de oprichting van de groep en geeft een indicatie voor de inspirerende tijd die voor ons ligt.

Lars Ivar Røiri, CEO, licht toe: ‘Ons bedrijf is het afgelopen decennium aanzienlijk gegroeid en ontwikkeld. We hebben nieuwe merken in onze familie verwelkomd en hebben showrooms en kantoren in vijftien landen gevestigd. Naarmate we verder groeien, zien we vanuit de klantvraag dat we de gelegenheid hebben om onze rol, als leverancier van toonaangevende A-merken, te herdefiniëren. Door onze design expertise, ons breed productportfolio en onze indrukwekkende waardeketen aan te bieden, kunnen we onze klanten een hoge mate van flexibiliteit en service leveren.

”Met de recente acquisitie van OFFECCT hebben we ons assortiment uitgebreid van overwegend stoelen naar een grote verscheidenheid aan meubilair. En er zullen nog enkele strategische overnames aankomen”, aldus Lars Ivar Røiri.

Christian Lodgaard, Senior Vice President Products & Brands vervolgt: ‘De term “Deep Design Thinking” geeft weer hoe wij werken en hoe wij oprecht geven om mensen en om de wereld waarin we leven. Ons doel is om ontwerpen te creëren die een positief effect hebben op de gezondheid van de gebruiker, en daarbij ook duurzaam en mooi zijn. Dit vereist voortdurend onze uiterste inspanning en volledige aandacht.

“We geven nooit op. En we leggen de focus op grondigheid en het toepassen van iteratieve processen bij ons streven naar perfectie. “

Flokk is trots op haar innovatieve, visuele concepten. Esthetiek speelt een belangrijke rol in de hedendaagse samenleving en in het communiceren van waarden. Flokk zorgt ervoor dat wat functioneel en ergonomisch werkt, er ook goed uitziet en goed voelt.

 De visie van Flokk is Inspire great work. Flokk gelooft in mensen, die hun hart en ziel in hun werk leggen. Met passie voor kantoorinrichting zorgt Flokk er mede voor dat anderen hun potentieel kunnen benutten.

Over Flokk:

Flokk is marktleider in Europa op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kantoormeubilair. Flokk is de trotse eigenaar van de merken HÅG, RH, BMA, RBM, Malmstolen and OFFECCT. Ongeveer 600 medewerkers werken samen aan de realisatie van de visie: Inspire great work.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen met productielocaties in Røros (Noorwegen), Zwolle (Nederland), Tibro en in Nässjö (beide in Zweden). Daarnaast zijn er verkoopkantoren in Denemarken, Duitsland, België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Dubai, Singapore, USA, China en in Australië. Flokk producten worden verkocht in meer dan 40 landen. In 2016 behaalde Flokk een omzet van circa 1,3 miljard Noorse Kronen.

www.flokk.com

Flokk feiten:

  • 34% Marktaandeel in het bureaustoelen segment in Scandinavië
  • 533 Medewerkers (voltijds equivalent)
  • 4 Fabrieken
  • 14 Verkoopkantoren wereldwijd
  • 0 Gevaarlijke chemicaliën in gebruik in de eigen productie
  • 4 Producten met Nordic Swan Ecolabel
  • 462 354 Verkochte producten in 2016

Voor meer informatie, voorbeelden en beeldmateriaal kunt u contact op nemen met:

Marianne Otterdahl Møller
Vice President Marketing & Brand Communication
Mobile: +4791861351, marianne.moller@flokk.com

Beeldmateriaal is beschikbaar en te downloaden via www.flokk.com/houseofbrands

Noorwegen, 19 juni 2017

Download het persbericht.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.