Cradle-to-Cradle certificaat voor Axia 2.0

Naast een ergonomische bureaustoel is de Axia uiteraard ook een circulaire stoel. Zo is de stoel opgebouwd uit hoogwaardige, duurzame materialen. Door het Design for Diasassembly principe kan BMA Ergonomics teruggenomen, afgedankte stoelen efficiënt demonteren en onderdelen recyclen. Bovendien bestaat iedere nieuwe Axia voor meer dan de helft uit recyclaat. Trots zijn we dan ook dat we, op basis van dit zorgvuldige ontwikkelproces, het Cradle-to-Cradle certificaat hebben ontvangen voor de Axia 2.1 t/m 2.4.

Uitreiking certificaat tijdens circulaire middag

Vanmiddag organiseert BMA voor haar dealers een circulaire middag. Onderdeel van het programma zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van circulair inkopen en de toenemende behoefte van bedrijven om hierop in te spelen. BMA heeft verschillende circulaire producten ontwikkeld. Presentatie van deze producten vindt vanmiddag plaats.

Maar we starten de middag met de officiële uitreiking van het Cradle-to-Cradle certificaat. Deze wordt aan Koen van Eig (Managing Director BMA Ergonomics) overhandigd door EPEA, de beoordelingsinstantie voor Cradle-to-Cradle Product Certificering. EPEA Nederland heeft ons tijdens dit gehele traject begeleid. Beoordeling vindt plaats op de volgende 5 aspecten: materiaalkeuze, hergebruik, energiegebruik, watergebruik en sociaal beleid.

Het certificaat is voor ons een extra stimulans om door te gaan met de ontwikkeling van producten die een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.

Cradle to Cradle level en certificaat

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.