Lichamelijke klachten

Lichamelijke klachten als rugklachten, nekklachten of schouderklachten zijn vaak het gevolg van te lang en verkeerd zitten? Het komt helaas steeds vaker voor. Vooral omdat we tegenwoordig steeds meer en steeds langer aaneengesloten zitten. We bewegen dus ook steeds minder. Bijna alles kunnen we tegenwoordig zittend doen via internet, e-mail, sms of twitter. Een kaartje versturen, kleding kopen, een afspraak maken, overleggen met collega’s. U hoeft uw stoel niet meer uit te komen. En dat terwijl beweging ons juist gezond houdt.

Lichamelijke klachten door fysieke belasting

Door gebrek aan beweging verzwakken spieren, pezen en gewrichten en is de kans op lichamelijke klachten groter. Onze specialisten geven dagelijks advies aan mensen die lichamelijke klachten hebben door fysieke belasting tijdens het werk. Meestal wordt dan eerst gedacht aan zogenaamde “zware beroepen”. Maar in de praktijk ontstaan klachten ook vaak door kantoorwerk. Een verkeerde werkhouding is een van de grote boosdoeners voor nekklachten, rugklachten of schouderklachten.

Rugklachten

Rugklachten

Veel mensen hebben regelmatig rugklachten. Vooral pijn in de onderrug of lage rug komt veel voor. In de volksmond wordt dit vaak spit genoemd. De klachten kunnen variëren van ernstige pijnklachten tot een zeurende pijn. De oorzaak is meestal heel divers en onduidelijk. Uit onderzoek blijkt dat een ergonomische bureaustoel met goede bekkenondersteuning rugklachten veelal voorkomt.

In Nederland gaat meer dan 70% van de mensen na een werkdag met pijn in de rug naar huis. Bij veel zittend werk ontstaan rugklachten vaak door statische spierbelasting. Spieren presteren namelijk het best als ze veel bewegen. Bij weinig beweging treedt al snel verzuring of kramp op. Daarom is een goede ontspannen ondersteuning van de rug heel belangrijk.

De rugleuning van de Axia bureaustoel ondersteunt uw onderrug op de juiste manier en geeft uw schouders voldoende bewegingsruimte. Probeer eens een Axia stoel en ervaar zelf dat uw rugklachten verminderen dankzij een goede ondersteuning!

Nekklachten

Nekklachten

Als u vaak en lang achter een beeldscherm zit, is de kans op nekklachten en rugklachten groot. Hoewel een horizontale kijkrichting het beste is, kijkt u misschien toch te vaak naar beneden, naar uw toetsenbord of een tekst. Dit werkt nekpijn in de hand. Ook het langdurig werken met een toetsenbord of touchpad kan nekklachten opleveren. Misschien zit u in een onnatuurlijke houding, met gebogen polsen en opgetrokken schouders. Door de armleggers van uw Axia ergonomische bureaustoel op de juiste hoogte en breedte in te stellen, voorkomt u nekklachten.

Nekklachten door thuiswerken

Veel organisaties kiezen voor het Nieuwe Werken waarbij er “onafhankelijk van plaats en tijd” gewerkt wordt. Thuiswerken heeft veel voordelen, maar de werkplek is niet altijd goed ingericht. Of uiteindelijk wordt er meer aan de keukentafel gewerkt. Soms wordt er zelfs veelvuldig aan de keukentafel gewerkt, terwijl het ook thuis belangrijk is om over een goed ingerichte werkplek te beschikken. En dat begint ook thuis met een goede stoel, die de juiste ondersteuning geeft aan uw lichaam tijdens het beeldschermwerk. Veel bedrijven hebben een regeling voor het inrichten van een goede ergonomische thuiswerkplek. Informeer hiernaar bij uw werkgever. Natuurlijk kunt u ook voor uw thuiswerkplek een proefstoel aanvragen. Wij komen hem graag brengen!

Schouderklachten

SchouderklachtenBij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht. De pijn kan uitstralen naar de nek, schouderbladen, elleboog en zelfs de vingers. De klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn. Een goed ingerichte werkplek in combinatie met een ergonomische bureaustoel voorkomt of vermindert schouderpijn.