Ergonomie en biomechanica

Binnen de ergonomie staat de mens centraal. Maar wat betekent dit voor de ontwikkeling van een ergonomische bureaustoel? Met andere woorden hoe stoppen we de ergonomie in de producten bij BMA Ergonomics? Om te begrijpen waar het Ergonomie deel van BMA vandaan komt gaan we een stukje terug in de tijd. BMA Ergonomics startte in 1988 als Biomechanisch Adviesbureau. Na een paar jaar zagen we dat er te weinig goede ergonomische kantoorstoelen op de markt waren. De beslissing om ze zelf te gaan maken was snel genomen! En dat is wat we zijn gaan doen. De overstap van adviesbureau naar ontwikkelaar/producent was een feit.

Het kenniscentrum binnen BMA Ergonomics: de afdeling Productontwikkeling.

Hier wordt bepaald wat de impact van het product is op de mens en milieu. Bij het maken van een productontwerp worden alle technische details door de specialisten van de afdeling Productontwikkeling uitgewerkt. Hierbij worden de geometrie, de materialen, de productietechnieken, de assemblage en de demontage van het product volledig vastgelegd. Tijdens de productontwikkeling wordt ook gebruik gemaakt van de visie en expertise van wetenschappers, medici, Arbo-specialisten en vormgevers.

BMA Ergonomics zet zich dus al decennialang in voor het verbeteren van uw zithouding, sterker nog, dat is onze missie! Het is voor ons een continu proces, waar wij elke dag mee bezig zijn. BMA doet dit o.a. op basis van wetenschappelijk onderzoek.