Axia bureaustoel

Axia bureaustoel

Bureaustoelen, u weet waarschijnlijk hoe belangrijk een goede bureaustoel is voor u en uw medewerkers. Het werk vraagt nu eenmaal van hen dat zij lange tijd zitten, vaak aan een bureau, bij een computer. En juist dat lange zitten maakt hun spieren en gewrichten gevoelig voor klachten. Klachten die u vanzelfsprekend wilt voorkomen. Daar komt bij dat iedere persoon een ander postuur heeft, groot of klein, zwaar of minder zwaar, met eigen wensen voor comfortabel zitten. Ook kunnen de taken van medewerkers heel verschillend zijn. Daar hoort een stoel bij die niet alleen flexibel instelbaar is, maar ook ergonomisch verantwoord. Zodat werkelijk iedereen erop kan zitten.

Een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel levert u direct voordeel op. Hij zorgt dat u en uw medewerkers zich beter voelen en voorkomt ziekteverzuim. Als u ’s morgens gaat zitten en ’s avonds weer fit opstaat, weet u zeker dat uw rug, nek, bekken en armen goed worden ondersteund. Dit is vooral belangrijk als u medewerkers hebt die veel kantoorwerk doen of zelfs 24-uursdiensten draaien.

Een goede kantoorstoel is ook instelbaar op iedere individuele gebruiker. In feite is het een stoel op maat. Hoog-laag verstelbaar op alle onderdelen, aan te passen aan lichaamsgewicht, met een op diepte instelbare zitting en een beweeglijke rugleuning voor dynamisch zitten. Een stoel die zorgt voor een optimale zithouding waarbij de voeten voortdurend contact houden met de vloer.

En ten slotte, van een goede bureaustoel hebt u lang plezier. En dat is dan weer een mooie kostenbesparing.

 De voordelen van BMA bureaustoelen nog eens op een rij:

 • flexibel instelbaar, geschikt voor elk postuur
 • fitte medewerkers
 • minder ziekteverzuim
 • lange levensduur
 • aansluiting bij uw specifieke gebruik
 • gegarandeerd verantwoord zitten
 • innovatief design
 • click-on-click-off systeem
 • recyclebaar
 • kostenbesparend
 • snelle levering

Ergonomie en biomechanica

Binnen de ergonomie staat de mens centraal. Maar wat betekent dit voor de ontwikkeling van een ergonomische bureaustoel? Met andere woorden hoe stoppen we de ergonomie in de producten bij BMA Ergonomics? Om te begrijpen waar het Ergonomie deel van BMA vandaan komt gaan we een stukje terug in de tijd. BMA Ergonomics startte in 1988 als Biomechanisch Adviesbureau. Na een paar jaar zagen we dat er te weinig goede ergonomische kantoorstoelen op de markt waren. De beslissing om ze zelf te gaan maken was snel genomen! En dat is wat we zijn gaan doen. De overstap van adviesbureau naar ontwikkelaar/producent was een feit.

Het kenniscentrum binnen BMA Ergonomics: de afdeling Productontwikkeling.

Hier wordt bepaald wat de impact van het product is op de mens en milieu. Bij het maken van een productontwerp worden alle technische details door de specialisten van de afdeling Productontwikkeling uitgewerkt. Hierbij worden de geometrie, de materialen, de productietechnieken, de assemblage en de demontage van het product volledig vastgelegd. Tijdens de productontwikkeling wordt ook gebruik gemaakt van de visie en expertise van wetenschappers, medici, Arbo-specialisten en vormgevers.

BMA Ergonomics zet zich dus al decennialang in voor het verbeteren van uw zithouding, sterker nog, dat is onze missie! Het is voor ons een continu proces, waar wij elke dag mee bezig zijn. BMA doet dit o.a. op basis van wetenschappelijk onderzoek.